16.03.16

Οι βασικές αρχές της δημιουργικότητας μέσα από τη ματιά της αγαπημένης Julia Cameron όπως αποτυπώνονται στο βιβλίο της ‘The Artist Way’

1η αρχή

Η δημιουργικότητα είναι η φυσική τάση της ζωής. Η ζωή είναι ενέργεια: αγνή δημιουργική ενέργεια.

2η αρχή

Υπάρχει μια θεμελιώδης, εγγενής δημιουργική δύναμη σε κάθε μορφή ζωής – όπου περιλαμβανόμαστε και όλοι εμείς.

3η αρχή

Όταν ανοιγόμαστε στη δημιουργικότητά μας, ανοιγόμαστε στη δημιουργικότητα του δημιουργού που βρίσκεται μέσα μας και μέσα στη ζωή μας.

4η αρχή

Κι εμείς οι ίδιοι είμαστε δημιουργίες. Και με τη σειρά μας έχουμε ως σκοπό να συνεχίσουμε τη δημιουργικότητα με το να γίνουμε και οι ίδιοι δημιουργικοί.

5η αρχή

Η δημιουργικότητα είναι δώρο του Θεού προς εμάς. Η χρήση της δημιουργικότητας είναι η ανταπόδοση του δώρου μας προς το Θεό.

6η αρχή

Όταν αρνούμαστε να είμαστε δημιουργικοί, προβάλουμε τη θέλησή μας, πράγμα που είναι αντίθετο με την πραγματική μας φύση.

7η αρχή

Όταν ανοιγόμαστε προς την εξερεύνηση της δημιουργικότητά μας, ανοιγόμαστε προς το Θεό, κι αυτό είναι μια σωστή και φρόνιμη πορεία.

8η αρχή

Καθώς ανοίγουμε το δημιουργικό μας κανάλι προς το δημιουργό, μπορούμε να περιμένουμε πολλές λεπτές, αλλά πανίσχυρες, αλλαγές.

9η αρχή

Το να ανοιγόμαστε σε όλο και μεγαλύτερη δημιουργικότητα είναι απόλυτα ασφαλές.

10η αρχή

Τα δημιουργικά μας όνειρα και οι πόθοι προέρχονται από μια θεία πηγή. Καθώς προχωρούμε προς την εκπλήρωση των ονείρων μας, βαδίζουμε προς τη θεικότητά μας.